«Αυτοψία» 28/03/2013 – Το φαινόμενο Κύπρος

Posted: 30 Νοεμβρίου, 2014 in Αταξινόμητα

Πώς δημιουργήθηκε το «φαινόμενο» Κύπρος; Πώς ο φορολογικός παράδεισος για τους καταθέτες έγινε κόλαση; Γιατί το όνειρο έγινε εφιάλτης; Οι επενδύσεις των Ρώσων, οι πολυτελείς κατοικίες, τα ακριβά αυτοκίνητα, η κοσμοπολίτικη ζωή στη Μεγαλόνησο. Οι περισσότεροι Ρώσοι ζουν στη Λεμεσό, τη «μικρή Μόσχα», όπως την αποκαλούν χαρακτηριστικά, όπου έχουν δικό τους ραδιοφωνικό σταθμό, εκκλησία, αλλά και υπηρεσίες που τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται στο σπίτι τους.

Δέκα ημέρες μετά την πρώτη απόφαση του Eurogroup και το κλείσιμο των Τραπεζών, ο Αντώνης Σρόιτερ καταγράφει τις αντιδράσεις των Κυπρίων αλλά και των ξένων επενδυτών. Πώς αντιδρούν οι Ρώσοι επενδυτές; Τι θα κάνουν με τις επενδύσεις τους;

Στα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων και τον ρόλο της Κύπρου στη λεκάνη της Μεσογείου εστιάζει ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογοναθράκων, Σόλων Κασίνης, και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θα ξανασηκωθούμε. Τους επόμενους μήνες θα κάνουμε νέα γεώτρηση για φυσικό αέριο, θα βρούμε και πετρέλαιο».

«Η χώρα αρχικά ήταν πλυντήριο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τα χρήματα αυτά τα δέχθηκε η Κύπρος αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε καθαροί, βοηθήσαμε τον τόπο, τον γεμίσαμε Ferrari» δηλώνει στην κάμερα της εκπομπής ο Σάιμον Μποκοσιάν, εκπρόσωπος Ρώσων επενδυτών στην Κύπρο. Επίσης, η Σβετλάνα Ανατολίεβνα επισημαίνει ότι τα χρήματά της τα μετέφερε μέσω των ρώσικων τραπεζών και δηλώνει: «Μέχρι πριν μια εβδομάδα είχα όσα χρήματα ήθελα, τώρα ανασφάλεια. Ο φόρος των καταθέσεων είναι κλεψιά».

Video – Εκπομπή: Alpha TV
Ημερονηνία Μετάδοσης: 28/3/2013

Το φαινόμενο Κύπρος – Εκπομπή: «Αυτοψία» 28/03/2013

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s