Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος επισκέπτεται την Κύπρο (26-30/09/1966)

Posted: 9 Απριλίου, 2019 in Αταξινόμητα

 

 

(26/9/1966)

Ο Αρχηγός της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης Παναγιώτης Κανελλόπουλος αποβιβάζεται στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, όπου τον υποδέχονται ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Μενέλαος Αλεξανδράκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Αραούζος, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Πολύκαρπος Γεωρκάτζης, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου. Ο Π. Κανελλόπουλος γίνεται αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων από το συγκεντρωμένο πλήθος. Κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου της και ακολούθως κατευθύνεται οδικώς στην πλατεία Μεταξά της Λευκωσίας, όπου του επιφυλάσσεται θερμή υποδοχή.

Ο Π. Κανελλόπουλος γίνεται δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, με τον οποίο έχει συνομιλία με κύριο αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

(27/9/1966)

Ο Π. Κανελλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Π. Γεωρκάτζη, επισκέπτεται τα Φυλακισμένα Μνήματα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ στη Λευκωσία και καταθέτει στεφάνια στους τάφους αγωνιστών της ΕΟΚΑ και επισκέπτεται το σημείο όπου πραγματοποιούνταν οι απαγχονισμοί.

Ακολούθως επισκέπτεται την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Π. Κανελλόπουλος, συνοδευόμενος από το Στρατηγό Γ. Γρίβα, επισκέπτεται το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όπου εκφωνεί ομιλία προς τους παριστάμενους αξιωματικούς.

Ακολούθως επισκέπτεται το Μουσείο Εθνικού Αγώνος, υπογράφει στο βιβλίο των επισκεπτών και ξεναγείται στους χώρους και τα εκθέματα του Μουσείου.

(28/9/1966)

Την επόμενη μέρα επισκέπτεται το Παγκύπριο Γυμνάσιο, όπου τυγχάνει θερμής υποδοχής από τους μαθητές και εκφωνεί ομιλία προς τους μαθητές, οι οποίοι τον επευφημούν ζωηρά.

Επισκέπτεται τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Σαλαμίνας και ξεναγείται στα διάφορα ευρήματα. Εισέρχεται πεζός στο κέντρο της Αμμοχώστου, όπου του επιφυλάσσεται θερμή υποδοχή.

Ο Π. Κανελλόπουλος πραγματοποιεί περιοδεία στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας, και ειδικότερα στο Λιοπέτρι και τη Λάρνακα αντίστοιχα.

Ο Π. Κανελλόπουλος καταθέτει στεφάνι στην προτομή του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου. Επίσκεψη στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο Γρ. Αυξεντίου.

Ο Π. Κανελλόπουλος παρίσταται σε δεξίωση, την οποία παραθέτει προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος. Μεταξύ των υπολοίπων προσκεκλημένων στη δεξίωση διακρίνεται ο Στρατηγός Γ. Γρίβας.

(29/9/1966)

Ο Π. Κανελλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, επισκέπτεται την Πάφο, όπου τυγχάνει θερμής υποδοχής και εκφωνεί ομιλία προς το συγκεντρωμένο πλήθος.

Πραγματοποιεί επίσκεψη στους τάφους των Βασιλέων στην Κάτω Πάφο και άλλα ευρήματα αρχαιολογικών ανασκαφών της περιοχής.

Επίσκεψη στο Μπέλλα Πάις.

Ο Π. Κανελλόπουλος παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Κύπρο.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Π, Κανελλόπουλος αναχωρεί από το αεροδρόμιο της Λευκωσίας με προορισμό την Αθήνα. Στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας τον Π. Κανελλόπουλο κατευοδώνουν ο Στρατηγός Γ. Γρίβας, ο Αραούζος, ο Π. Γεωρκάτζης και άλλοι επίσημοι. (30/9/1966)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s