Μια περίεργη ιστορία…

Posted: 30 Δεκεμβρίου, 2019 in Αταξινόμητα

Ο πρώτος άνθρωπος που μίλησε δημόσια για το ενδεχόμενο να υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας ήταν ο τότε Υπ. Εμπορίας κος Νίκος Ρολάνδης, παρουσιάζοντας μάλιστα και σχετικούς χάρτες στον Πρόεδρο Κληρίδη. Ο Κληρίδης παρότι αρχικά δεν έδειχνε να συμμερίζεται τις εκτιμήσεις του Υπουργού του στη συνέχεια θα αποφασίσει να μην εμπλακεί η κυβέρνηση του σε αυτό τον τομέα με άλυτο το κυπριακό. Μετά όμως από κάποια χρόνια και αφότου οι γειτονικές χώρες Αίγυπτος και Ισραήλ είχαν εντοπίσει και αξιοποιήσει τα δικά τους κοιτάσματα, η Κύπρος άρχισε να συνάπτει σχετικές συμφωνίες για καθορισμό της ΑΟΖ της με τους γείτονές της.  Η αρχή θα γίνει με σεισμικές έρευνες στο » Block 12″ και η πρώτη γεώτρηση στο στόχο «Αφροδίτη» από την αμερικανική εταιρεία Noble Energy θα επαληθεύσει επακριβώς όσα έλεγε o Ρολάνδης.

Πως όμως ο Ρολάνδης είχε τέτοια «χρυσή πληροφορία» και μάλιστα είχε στην κατοχή του και χάρτη από το 1992-93 χωρίς να υπάρχουν σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις;

Ο ίδιος ο Ρολάνδης λέει ότι του τα έδωσαν «οι Αμερικανοί» γενικά και αόριστα χωρίς ποτέ να λέει το γιατί του τους έδωσαν ή με ποιο αντίτιμο τους απέκτησε;

Πάντως κάποιος άλλος κύριος ονόματι Μιχαήλ Ποντικό κινείται νομικά εναντίον του Ρολάνδη υποστηρίζοντας ότι «Τον χάρτη τον Έκλεψε ο Ρολανδης από τον Μιχαήλ Ποντικό που τον αγόρασε για 750000 δολαρια και του του τον έδωσε για να τον δείξει του Κληρίδη.»

«εγώ χαρτογράφησα τον βυθό της θάλασσας από το 1990 και είχα τον χάρτη στο γραφείο μου μέχρι το ΄95 που τον έδωσα στον Ρολάνδη και μετά μου τον έκλεψε.»

«Εγώ είμαι ο εφευρέτης του φυσικού αερίου με κόστος τότε 750,000 δολάρια» 

Οψόμεθα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s